Contor de umiditate absolută / Contor de umiditate pentru granule PCE-GMM 10
PCE Instruments PCE-GMM 10
În ceea ce privește depozitarea, perioada de valabilitate și calitatea bobului, umiditatea bobului joacă un rol crucial. Prin urmare, îngrijirea și monitorizarea stării bobului este esențială înainte, în timpul și după păstrare. Un ajutor ideal aici este contorul de umiditate pentru cereale de la PCE Instruments. Cu ajutorul contorului de umiditate pentru grăunte, umiditatea poate fi măsurată ușor, convenabil și deosebit de precis și astfel materialul în vrac poate fi protejat de stricăciuni. Contorul de umiditate a cerealelor a fost conceput special pentru a determina în mod fiabil conținutul de umiditate în 15 tipuri diferite de grâu (grâu, porumb, orez japonica, orez indian, soia, orez, sorg, rapiță, mei, alune, orz, semințe de floarea soarelui, boabe de cafea, fasole de cacao, susan). Cerealele sunt un aliment de bază pentru oameni și animale și de ex. utilizat de asemenea ca materie primă pentru producerea unor produse precum băuturi spirtoase.
Pentru a păstra grâu, porumb, mei și alte tipuri de cereale, fără ca bobul să fie deteriorat, trebuie mai întâi uscat. Cerealele pot fi păstrate doar atunci când conținutul de umiditate ajunge la 14,5%. Cu toate acestea, deoarece este adesea recoltat pe vreme umedă, este necesar un proces de uscare ulterior. Acesta este singurul mod de a elimina umiditatea excesivă din bob. Dacă cerealele conțin prea multă umiditate în timpul depozitării, există un risc ridicat de atac fungic, ceea ce face ca boabele să nu poată fi folosite. Umiditatea poate fi determinată rapid și ușor cu ajutorul contorului de umiditate al boabelor de la PCE Instruments, un contor de umiditate integrală. Practic, se aplică următoarele: cu cât este mai uscat cerealele, cu atât este mai puțin probabil ca bacteriile și ciupercile să se răspândească. Domeniul de măsurare al umidității bobului este mare și variază de la 4,5 la 40% în funcție de tipul de boabe. După uscare, în funcție de cazul de aplicare, bobul este umezit din nou parțial la 16 până la 17%. Aceasta se face atunci când cerealele trebuie măcinate. 14% umiditate este prea scăzută pentru măcinare, astfel încât, contorul de umiditate al boabelor poate fi utilizat și pentru a determina limita dintre boabele depozitate și cele măcinate.
Pentru a măsura conținutul de umiditate, contorul de umiditate cerealelor necesită doar un volum de probă foarte mic, de aproximativ 65 de mililitri. Pentru determinarea conținutului de umiditate, proba de cereale este umplută în recipientul mic de măsurare a contorului de umiditate, care poate fi curățat rapid și ușor după utilizare. Zdrobirea cerealelor nu este necesară pentru a măsura conținutul de umiditate. Contorul de umiditate al boabelor efectuează automat compensarea temperaturii în timpul măsurării. Contorul de umiditate al cerealelor arată rezultatele măsurării direct pe afișajul LC mare. Contorul de umiditate al cerealelor cu baterie este extrem de ușor de utilizat cu doar patru butoane. Pentru a proteja bateria, contorul de umiditate al boabelor trece automat în modul de repaus după trei minute de nefolosire. În plus, contorul de umiditate al cerealelor are o opțiune de ajustare practică pentru a realiza recalibrarea dispozitivului.